FIGYU!

Partnerünk: az A Balaton>>> Balatonikumok, értékek, csodák, tudnivalók, nem csak sznoboknak, nem csak nyáron:)

Hírek a balatonról holnap is

Mivel ez egyfajta "blogrendszer" innen navigálhatunk el, vagy vissza más a Balatonnal és környékével kapcsolatos témákra, tartalmakra, melyek:

Kővágóörs blogja
Tengőd blogja
Balatonhenye bolgja

Talán ami már nem is igaz: az már maga a BalatonBlog történelem, melynek becses darabjait itt szemlézem:

Balatonblog
Blog egy Blogról
BALATONIQM
BalatonONline

A Balatonon mindig marad madár

2005.02.09. 11:47 ivcsek

Azt hinné az ember, télen kihal a Balatonpart, mármint átvitt értelemben. De akárhogy forgassam a szavakat: ez nem igaz a madárvilágra! Igaz a vándorok egy része elhúz a melegebb égtájakra, de északról jönnek helyettük mások. Az állandó lakosok meg ugye eleve itt tartózkodnak.

A rendszeres és folyamatos megfigyeléseket 2003-ban kezdte meg a Dél-Balatoni Természetvédelmi Csoport. Az alapvető célkitűzés az, hogy megtudják hol, milyen madárfajok és ezekből mennyi fordul elő a Balaton déli partján. Továbbá figyelemmel kísérni a fajok állományviszonyainak alakulását az egyes években. A Dél-Balatoni Madár Monitoring következő időpontja február 12-én lesz. A csapat Balatonföldvárról, Fonyódról és Balatonberényből indul a felfedező útra. Kapcsolat és info?
[balatonihirek.hu]

0209jgmadr_1

'A Balatonnak, Közép-Európa legnagyobb tavaként, ősztől tavaszig kiemelkedő szerep jut a vonuló, vagy hazánkban telelő vízimadarak életében. Az egy időszakban a tavon tartózkodó madarak száma ezekben a hónapokban meghaladja a 20 ezret. Védelmük érdekében a Balaton 1989-ben felkerült a nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek jegyzékébe (Ramsari Egyezmény). Az egyezmény értelmében minden év október 1-től április 30-ig időszakos ramsari területnek minősül a tó. Ebben az időszakban tilos a tavon a vízimadarak vadászata és zavarása.  '

Szólj hozzá!

& ajánlom még a BalatonBlogRendszer tagjait
itt gyűléseznek, mutatják legfrissebb posztjaikat! 

Címkék: ajánló balaton zöld zöldebb mindenmás programok balatoni látnivaló téli balaton

A bejegyzés trackback címe:

https://kali.blog.hu/api/trackback/id/tr7542263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása