FIGYU!

Partnerünk: az A Balaton>>> Balatonikumok, értékek, csodák, tudnivalók, nem csak sznoboknak, nem csak nyáron:)

Hírek a balatonról holnap is

Mivel ez egyfajta "blogrendszer" innen navigálhatunk el, vagy vissza más a Balatonnal és környékével kapcsolatos témákra, tartalmakra, melyek:

Kővágóörs blogja
Tengőd blogja
Balatonhenye bolgja

Talán ami már nem is igaz: az már maga a BalatonBlog történelem, melynek becses darabjait itt szemlézem:

Balatonblog
Blog egy Blogról
BALATONIQM
BalatonONline

Induló

2004.06.19. 05:37 ivcsek

terkepMint jeleztem, ugrásra (indulásra) kész vagyok. A kérdés csupán az: a Balatonnak melyik szegletével kezdjem a tó (a téma) körbejárását. Virtuális kalandozásaim (korábbi személyes élményeim) kapcsán, egyértelműen kiderült számomra, jobban vonzza érdeklődésemet a nagy víztől távolabb eső települések némelyike: sokáig kacsingattam Tengődre (déli part, somogyi dombok között), de választásom végül nem egy eldugott falura, vagy felkapott városra esett, hanem egy olyan térségre, mely jól jellemzi a jelenlegi balatoni helyzetet. Ez pedig a Káli medence.
Miért? Mert a napokban jelentették be a 15 éve példaértékű módon működő Művészetek Völgyének szervezői, hogy bajban vannak: 160-ból 52 hibázik, azaz ennyi millió kellene még a fesztivál zökkenőmentes megrendezéséhez. Ugyanekkor bukkantam rá Kékkút jól eldugott (a keresők találati listájának sereghajtói között) honlapjára, melynek „események” menüjében ráleltem arra, ami egy újságírónak is téma lehetne, nemhogy nekem.
Az van, hogy a Művészetek Völgyének tőszomszédságában, Balaton felöli bejáratában elterülő (eddig „csupán” természeti, történeti, és építészeti kincseiről méltán ismert) medence települései Csipke Rózsika álmukból felébredve összefogtak, és talán a kapolcsi csoda sikerét megirigyelve, (a mintát követve) fesztiválszervezésbe fogtak. Mindeközben (miközben) a kapolcsiak (talán mert túlnőtték lehetőségeiket) kifulladóban. Ráadásul a programok nem ütik egymást, az egyik hagyományosan „összművészeti” a másik amolyan népi „örögségfesztivál” jelleget ölt. Ez utóbbi azonban nem csak térben nőtt hozzá a Művészetek Völgyéhez, de időben is megelőzi, „előjátsza” azt, ami marketing szempontból mondhatni: ügyes!
Namost: mi lesz ebből? A szomszéd (vég)várak rendszere erősíti egymást (kitörési pontokat vázol fel a hogyan tovább a Balaton-marketinggel című össznépi stratégiai játék képzeletbeli játékmezőin), vagy: egymásnak esnek? (A kapolcsi szervezők tudtak a „Káli Napok – Káli Vigasságok” előkészületeiről? Hogyan és miért kerültek pénzzavarba? Miből finanszírozzák és mennyiből a káliak saját rendezvényüket?)
Szóval
vannak kérdések, programok, lehetőségek szép számmal: kár lenne kihagyni (kihagynom) ezt. Na ezért! Oda megyek, megnézem magamnak testközelből ezt! Mert mindez a Balatonról és a térség jövőjéről szól.

Szólj hozzá!

& ajánlom még a BalatonBlogRendszer tagjait
itt gyűléseznek, mutatják legfrissebb posztjaikat! 

Címkék: hírek ajánló balaton önkormányzó civil falusi turizmus programok népművészet káli-medence kővágóörs kékkút salföld mindszentkálla szentbékálla köveskál monoszló

A bejegyzés trackback címe:

https://kali.blog.hu/api/trackback/id/tr542232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása