FIGYU!

Partnerünk: az A Balaton>>> Balatonikumok, értékek, csodák, tudnivalók, nem csak sznoboknak, nem csak nyáron:)

Hírek a balatonról holnap is

Mivel ez egyfajta "blogrendszer" innen navigálhatunk el, vagy vissza más a Balatonnal és környékével kapcsolatos témákra, tartalmakra, melyek:

Kővágóörs blogja
Tengőd blogja
Balatonhenye bolgja

Talán ami már nem is igaz: az már maga a BalatonBlog történelem, melynek becses darabjait itt szemlézem:

Balatonblog
Blog egy Blogról
BALATONIQM
BalatonONline

Ami jó a Balatonnak…

2004.06.02. 09:23 ivcsek

hattyukHozzáértők: meteorológusok szerint az idei nyár hűvösebb, csapadékosabb lesz a tavalyinál. Ez a Balaton szempontjából jó hír! Tovább nő a vízszintje, kevésbé párolog el, ami bele kerül, kevesebb turista menekül vizébe hűsölni, tehát a halak, békák, madarak, a vízi és vízparti növények mindennapjait kevésbé háborgatjuk majd!
A vitorlázók is örülhetnek, nem kell homokpadoktól tartaniuk, szabadabban foghatják be a szelet.
A pecások? Nekik sem mindegy: ami jó a víznek, az nekik is jó!
A turizmusból élők kesereghetnek:
így a szezon kezdetén látható, hogy gyenge a felhozatal… és a kilátások sem biztatóak! Aki melegebb égtájra vágyik az elhúz valamelyik fapadossal délnek, oda, ahol olcsóbban – vagy majdnem ennyiből - kijön, mint ugyanannyiból e tájakon. Biztosan, egyedül a Balaton-lakók, az üdülőtulajdonosok, a szakszervezetileg ide beutaltak maradnak, jönnek-mennek a partra. Kevesebb ember tülekszik majd a strand és diszkó bejáratoknál, szellősebben férnek el egymás mellet a teraszokon: nem kell majd vadászni a helyet, csak kényelmesen helyet foglalni és várni a vendéghiány miatt egyre szinvonalasab kiszolgálást.
És ez itt a lényeg: a Balaton Európa egyik legszebb víztükre, kiváló a tó vízminősége „inni lehet belőle”. Gazdag élővilág és kulturális örökség övezi, nincs mitől tartani tehát: a Balaton marad, csupán a gagyi felett járt el az idő, azt mossa el a vihar, söpri el az új idők szele. Az EU csatlakozással elmozdultunk a minőség felé, az európai színvonalú vendéglátás nem időjárásfüggő: ami jó 32 fokban az 26 fok körül is jó. És a mi szokásaink, igényeink is változnak talán: a jövőben a Balatonról nem csak a pancsolás, a lángos, a langyos sör és az esős időben unalomig nézet hordozható Junoszty tévék jutnak eszünkbe.
Egy friss felmérés szerint a balatoni programok között a második helyen a kirándulás áll… És a kényszerű, de üdvös változásoknak senki nem áll útjába. Sok színes program, jó tájékoztatás és vendégszeretet: ez a recept a világ más tájain is bevált. Kevesen talán többet kapnak, mint sokan korábban: ennek híre mehet! A fizetőképes keresletet pedig ez a tény növelheti. Kompenzálásként pedig adott az utazási csek, amit csupán el kell fogadni…
Van fantázia a Balatonban! Aki nem hiszi, járjon utána és érezze magát otthon a partján, hiszen „itthon, otthon van”!

Szólj hozzá!

& ajánlom még a BalatonBlogRendszer tagjait
itt gyűléseznek, mutatják legfrissebb posztjaikat! 

Címkék: ajánló balaton horgász turizmus üdülési csekk mindenmás étterem, vendéglő

A bejegyzés trackback címe:

https://kali.blog.hu/api/trackback/id/tr2242224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása